Orealiserade bildidéers sista viloplats.


El Sueño, olja på akrylglas, 42x28 cm, 2007

tisdag, november 06, 2007

Short Cut

Den här bilden for genom mitt huvud en gång när jag var och klippte mig.


2 kommentarer:

Petter Helje sa...

Det första som slår en är att lokalen är så stor. Det borde ju inge förtroende men får faktiskt motsatt verkan. Varför är det så folktomt? Är den stackaren som sitter i stolen den ende som inte har förstått vilken klåpare till frissa som arbetar här? Eller ser lokalen tvärtom ödslig ut därför att frisörskan just har tappat rakkniven i golvet så att klirret fortplantar sig mellan väggarna? Kanske är hon ingen klåpare utan en målmedveten mörderska efter stängningsdags? Mörderska och frisörska som metaforer för varandra. Jättelika speglar.

Yngve Rådberg sa...

Ja Petter, varför lokalen är så stor kan jag inte riktigt svara på, det har väl att göra med att figurena råkat bli lite små...? Annars är rummet upptecknat efter Salong Guldlocken där jag brukar klippa mig. Där är faktiskt speglarna jättelika.

Vad som egentligen händer i bilden kan man ju alltid spekulera i, speglarna inbjuder ju metaforiskt till det. Men det oväntade snittet saboterar mina medvetna reflektioner. Olyckshändelsen är lite väl osannolik, det verkar inte finnas någon förnuftig förklaring.

Bloggarkiv

Kontakt

yngve_radberg@bredband.net